Videnskaben taler: Sådan skaber du det bedste kontor - CKO
15656
post-template-default,single,single-post,postid-15656,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Videnskaben taler: Sådan skaber du det bedste kontor

Videnskaben taler: Sådan skaber du det bedste kontor

Et godt kontor huser glade medarbejdere. Er medarbejderne glade, vil de være mere tilfredse med deres arbejdssituation og dermed også være mere produktive.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Dette gavner arbejdspladsen, da medarbejderne vil skabe bedre resultater for virksomheden. Det er dermed yderst vigtigt at få etableret et godt arbejdsmiljø gennem fysiske rammer, der er gode.

 

Men hvordan skaber man det bedste kontor? Det får du svaret på i denne artikel, hvor vi netop sætter fokus på det perfekte kontor ifølge videnskaben. På den måde får du inspiration til, hvad du kan foretage af ændringer på dine egne kontorer, så de forbedres til det bedre.

 

Reducér stresstegn med grønne planter

Stress er en hyppig sygdom hos mange arbejdspladser. Dette er selvfølgelig ikke ønsket, da stressede medarbejdere kan blive alvorligt syge. Undersøgelser viser, at tegn på stress kan reduceres ved blot at tilføje et par grønne planter på kontorerne.

 

Det er ikke kun stresstegn, der påvirkes af tilstedeværelsen af grønne planter. Produktiviteten og lykkefølelsen stiger nemlig også hos medarbejdere, der sidder på kontorer med grønne planter. Dette viser to forskellige undersøgelser – én udarbejdet af Neil Brewer, som er psykologisk professor ved Flinders University, og én udgivet i Journal of Environmental Psychology.

 

Ønsker du at vælge de mest optimale planter til kontoret, er der også forsket på dette område. Drageblodstræer med skrællede stammer samt fredsliljer er de mest effektive kontorplanter ifølge Carl-Otto Ottosen, planteforsker ved Aarhus Universitet. Det skyldes, at drageblodstræet er nemt at holde, mens fredsliljen hjælper med at udrense kontorets luft.

 

Lys giver bedre nattesøvn og mindsker hovedpineanfald

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at lys er en måde at skabe et godt kontor på. Det er også videnskabelig bevist, at lys har en positiv effekt på medarbejdere. Northwestern University har lavet en empirisk undersøgelse, hvor ansatte blev placeret på kontorer med og uden lys. De ansatte, der sad i rummet med vinduer, og dermed blev eksponeret for gennemgående samt naturligt lys, sov bedre om natten. Faktisk sov de gennemsnitligt 46 min. længere om natten end de ansatte, der sad på et kontor uden vinduer. Dertil viste undersøgelsen, at de ansatte, som blev lyseksponeret, ligeledes havde en gennemsnitlig højere livskvalitet samt øget fysisk aktivitet.

 

Det er derfor en god idé at overveje lysindfald og vinduer, når der skal indrettes kontorer. En anden undersøgelse viser nemlig også, at reducering af skygger samt blænding og dermed direkte sollyseksponering kan mindske hovedpineanfald og migræne. Over tid kan dette føre til øget produktivitet og færre sygedage blandt medarbejderne. Denne undersøgelse er foretaget af Canadian Centre for Occupational Health and Safety.

 

Vælg runde hjørner og hæve-sænkeborde

Oregon State University har ligeledes lavet en empirisk undersøgelse i 2011. Her kom de frem til, at runde hjørner og kurver på en arbejdsplads faktisk kan fremprovokere positive og produktive følelser hos de ansatte. Undersøgelsen viser, at kurver øger aktiviteten i de områder af hjernen, der associerer æstetik og belønning. Du kan derfor med fordel indrette kontoret med runde hjørner på både borde, stole, sofaer og lamper.

 

Du bør dog ikke udskifte skrivebordene med runde skriveborde – medmindre de da er med elevation. The New York Times Magazine har lavet en undersøgelse omkring det at stå op i løbet af arbejdsdagen. Personer, der i løbet af arbejdsdagen sidder i mere end 6 timer, har en 20 % lavere gennemsnitsalder sammenlignet med personer, der arbejder stående hele eller dele af arbejdsdagen. Ydermere vil ansatte, der står op, forbrænde flere kalorier, fokusere bedre samt få en mere udstrakt ryg.

 

Mangler du et nyt kontorlejemål for bedre at kunne motivere dine medarbejdere, kan du på Lokalebasen.dk altid se ledige lejemål. Se mere på https://www.lokalebasen.dk.

No Comments

Post A Comment