Svensk ferie hytte og ødegårdsferie - CKO
15843
post-template-default,single,single-post,postid-15843,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Svensk ferie hytte og ødegårdsferie

Svensk ferie hytte og ødegårdsferie

BOAFALLS HISTORIE


Hvis vi taget et smug kig i histiruen og ser få år tilbage, så eksisterede den Svenske Ødegård Boafall ikke. For år tilbage, vi skal tilbage til den kolde krig i 1960’erne, var Boafall en hemmelig militær radarstation.

I efterkrigstiden efter anden verdenskrig og under den kolde krig, opførte svensk militær en, for offentligheden, hemmelig radarstation. Det svenske militær opførte den på toppen af en bakke ved Boafall, der i øvrigt med sine 180 højdemeter, er Sydsveriges højeste punkt.

I forbindelse med etableringer af, den hemmelige, radarstation opførte militæret i 1970 en lille kasserne, for bemandingen af radarstationen. Denne bygning er i dag bedre kendt som Den Svenske Ødegård Boafall.

På kassernen, helt indtil den kolde krigsafslutning, boede der fast ca. 30 soldater. Kassernen/den svenske ødegård ligger ca. 500 meter væl fra den hemmelige radarstation.

Efter den koldekrigs afslutning, i starten af 90’erne, blev den hemmelige radarstation lukket. Der gik få år inden den i 99 helt nedrives. Kassernen derimod blev ikke revet ned, og det er den dag i dag den svenske ferie hytte og ødegård.

 

Om den svenske ødegård Boafall


Ødegården Boafall ligger, som beskrevet ovenfor 500 m væk fra den gamle radarstation. I og med at det svenske militær ville holde radarstationen hemmelig, valgte de også at oprette kessernen midt i en bøgeskov, godt skjult fra potentielle fjender. Den svenske ødegår ligger 500 m. fra offentligt trafikeret vej, midt inde i en bøgeskov.

Så forstil dig, hvor stille der er, når du står ude på Ødegårdens teresse og nyder solen, som står op. Du har naturen helt tæt på og du kan kun høre fuglefløjt og den klukkende lyd, som bækken laver.

Om aftenen, når du i stilhed, vil se solen gå ned, kan du være heldig at se rådyr, vildsvin gå igennem skoven.

Kun 100 meter fra huset ligger søen Moagylet. Her har du rig mulighed for at nyde vandet og du har mulighed for at gå via stisystemet og tage en frisk dukkert fra træbroen.

Det lyder som et svensk eventyr. Se billeder fra den svenske feriehytte.

Tags:
No Comments

Post A Comment