Sundere medarbejdere er bedre medarbejdere - CKO
15660
post-template-default,single,single-post,postid-15660,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Sundere medarbejdere er bedre medarbejdere

Sundere medarbejdere er bedre medarbejdere

Sunde medarbejdere er effektive medarbejdere. Dette er blevet bekræftet af utallige studier. Sunde medarbejdere har nemlig mindre sygefravær og højere effektivitet, og de oplever generelt bedre trivsel på arbejdspladsen.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

I løbet af de seneste år er Danmark blevet ramt af en sundhedsbølge, og danskerne går mere op i sundhed end nogensinde før. Denne sundhedsbølge har ikke kun ramt privatlivet – danske virksomheder er nemlig begyndt at investere i medarbejdernes sundhed.

Hurtigere, bedre og gladere medarbejdere

Ifølge en undersøgelse fra pensionsselskabet PFA mener 72% af de sunde medarbejdere, at de har en høj arbejdsevne. Dette står i stærk kontrast til de usunde medarbejdere, hvor kun 45% mener, at de har en høj arbejdsevne. Herudover har sunde medarbejdere mindre sygefravær, og de oplever bedre trivsel på deres arbejdsplads. Dette betyder altså, at virksomhederne kan få store gevinster ud af at skabe et arbejdsmiljø, der giver medarbejderne mulighed for at leve sundt. Hvis man ser på hele det danske erhvervsliv, ville de danske virksomheder tilsammen kunne spare flere milliarder kroner om året, hvis de gik mere op i medarbejdernes sundhed. Der bruges nemlig rigtig mange penge på sygefravær, og alt for mange mennesker går på tidlig pension.

Flere sundhedstilbud end nogensinde før

Flere virksomheder har fået øjnene op for værdien af sunde medarbejdere. Derfor er flere virksomheder begyndt at have personalegoder i form af sundhedstilbud. En opgørelse fra revisionsfirmaet Deloitte viser, at 28% af danske arbejdere har adgang til fitness-faciliteter på deres arbejdsplads. Herudover viser denne undersøgelse også, at 43% af danske arbejdere er omfattet af en sundhedsforsikring.

Dog er det ikke kun fitnessfaciliteter, som er blevet populære på danske arbejdspladser. Massage og zoneterapi er blevet så populært, at disse sundhedstilbud tilbydes til 35% af danske medarbejdere. Herudover har 54% af alle danske medarbejdere frugtordning. Det giver ganske god mening, at fitnessfaciliteter, massage, zoneterapi og frugtordninger er blevet så populære. Disse sundhedstilbud er nemlig billige, og de er skattefrie. Herudover viser virksomhederne, at de går op i deres medarbejdere og deres sundhed gennem disse sundhedstilbud.

Sundhed er ikke kun fysisk

Selvom godt fysisk helbred er en god indikator på medarbejdernes overordnede sundhed, så er dette ikke den eneste sundhedsfaktor, der er vigtig. Psykisk sundhed er også enorm vigtig for medarbejdernes effektivitet og sygefravær. Faktisk er den psykiske sundhed den bedste måde at facilitere generel sundhed på arbejdspladsen. Ifølge et studie fra tidsskriftet Health Promotion International, så giver et godt arbejdsmiljø sundere medarbejdere. Hvis der er et ringe arbejdsmiljø, så får man syge medarbejdere. Hvis arbejdsmiljøet er ringe, så er medarbejderne nemlig mindre tilbøjelige til at dyrke motion og have en sund livsstil. Derfor betyder sundhedstilbud ikke meget, hvis arbejdsmiljøet er ringe.

Søvn er ekstremt vigtigt

Danskerne får alt for lidt søvn. Der er flere årsager til dette. En af årsagerne er, at de sidder for længe foran en computerskærm. Hvis vi opholder os foran en skærm inden vi går i seng, får vi nemlig en ringere søvnkvalitet. Man kan selvfølgelig ikke tvinge medarbejderne til at holde sig fra computerskærmen inden de går i seng. Men man kan lade være med at forværre problemet ved ikke at sende mails om aftenen, inden folk skal i seng. Søvn spiller en altafgørende rolle for medarbejdernes effektivitet og deres generelle sundhed. Dette har flere virksomheder indset, og nogle virksomheder investerer ligefrem i bedre senge til deres medarbejdere.

Hvis du gerne vil have flere råd til, hvordan man bedre kan facilitere søvn, så kan du læse mere om dette hos trekvartseng.dk, som kan findes her.

No Comments

Post A Comment