Skab motivation hos dine ansatte uden lønstigninger - CKO
11
post-template-default,single,single-post,postid-11,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Skab motivation hos dine ansatte uden lønstigninger

Skab motivation hos dine ansatte uden lønstigninger

Motiverede ansatte er lig med mere værdi i virksomheden. Hvis medarbejderne er glade for at gå på arbejde, præsterer de bedre i det daglige, og deres indsats i virksomheden bliver bedre.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Det er ønskværdigt for alle virksomhedsejere. Der findes mange forskellige måder, hvorpå du som ejer af en mindre eller større virksomhed kan skabe motivation hos dine ansatte – og ikke dem alle handler om lønstigninger. Faktisk er lønnen langt fra det vigtigste, når det handler om at skabe glade medarbejdere. Herunder kan du læse om, hvordan du gennem tre forskellige tiltag kan skabe mere motiverede medarbejdere og dermed øge arbejdsindsatsen og værdien i din virksomhed.

Tag de ansatte med på råd

Første råd handler om at give medarbejderne medindflydelse. Der findes næsten ikke noget mere demotiverende, end hvis man som medarbejder føler, at man ikke gør nytte gennem sit arbejde. Derfor er det vigtigt at lytte til de ansattes idéer og forslag og tage disse seriøst. Hvis medarbejderne føler, at du som leder lytter til, hvad de siger, vil det uden tvivl skabe mere motivation i medarbejdernes daglige arbejde. I kan eventuelt arrangere ugentlige møder, hvor den kommende uge gennemgås, og nye tiltag diskuteres. Det behøver ikke at være et møde, som varer lang tid – et kort møde kan også sagtens have betydning. Lad de ansatte komme til orde, og tag efterfølgende deres idéer til efterretning. På den måde viser du, at du sætter pris på deres daglige arbejde.

Tilbyd sunde snacks i løbet af arbejdsdagen

En anden måde, hvorpå du kan vise medarbejderne, at du værdsætter dem, er ved at stille sunde snacks til rådighed for dem i løbet af arbejdsdagen. I løbet af en hel arbejdsdag kan motivationen og energiniveauet godt falde, og i de situationer kan et stykke frugt eller lignende være lige dét, der kan få de ansatte op igen. Bestiller I firmafrugt leveret til jeres virksomhed, vil de ansatte altid have adgang til en sund snack, uden at de selv skal huske at pakke det i madpakken om morgenen. En ordning med firmafrugt viser altså, at du som virksomhedsejer gerne vil tilbyde noget ekstra til dine ansatte, fordi du sætter pris på det arbejde, de hver dag udfører for firmaet. Firmafrugt kan derfor ses som en lille belønning og et ekstra gode for de ansatte – og selvom det er en lille ting, kan det have stor betydning for de ansattes lyst og motivation til at gå på arbejde.

Send de ansatte på kurser

Opkvalificering i form af kurser kan både gavne virksomheden og den ansatte selv. Har man længe været i den samme stilling og udført de samme arbejdsopgaver, vil de fleste finde det motiverende og givtigt at lære mere og måske derefter få flere eller større ansvarsopgaver. Du kan derfor som virksomhedsejer overveje at sende nogle af de ansatte på kursus, hvor de bliver dygtiggjort inden for et bestemt emne. Dette er også en måde at vise over for medarbejderne, at du sætter pris på deres arbejde og faktisk gerne vil bidrage til at gøre dem endnu dygtigere.

No Comments

Post A Comment