Skab den bedste mødekultur i din virksomhed - CKO
17
post-template-default,single,single-post,postid-17,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Skab den bedste mødekultur i din virksomhed

Skab den bedste mødekultur i din virksomhed

Diverse møder på arbejdspladsen kan være en tidsrøver, og ineffektive møder gavner hverken medarbejderne eller jeres virksomhed.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Et møde bør kun blive stablet på benene, hvis der er et reelt formål med at samles. Ligesådan bør møder altid have et fast omdrejningspunkt, så alle ved, hvorfor de er indkaldt til møde, og hvad de derfor bør forberede sig på forinden. Hvis du som virksomhedsejer ønsker at forbedre jeres mødekultur, kan du med fordel læse med herunder, hvor du bliver givet tre gode råd til, hvordan du skaber den bedste mødekultur i jeres virksomhed.

Hold kun møde, når det er nødvendigt

Indledningsvist blev det nævnt, men vi siger det igen: Et møde bør kun stå i kalenderen, hvis det er nødvendigt med et møde. Sommetider kan et ugentligt møde i afdelingen være mere end vane, end det gør gavn for virksomheden. Et møde betyder, at medarbejderne for en kort stund stopper det arbejde, de ellers var i gang med, og derfor giver det kun mening at indkalde til møde, hvis der faktisk er noget presserende, der skal diskuteres. Dermed ikke sagt, at alt skal gemmes til ét stort møde, hvor I knap nok kan nå rundt om alt det, der skal vendes. Det handler om at finde en balance, hvor møderne ikke bliver alt for lange, fordi der simpelthen er for meget på programmet, men hvor der heller ikke bliver indkaldt til møde uden nogen egentlig grund.

Lav en fast struktur, og følg den

En fast struktur og en dagsorden er alfa og omega, hvis mødet skal blive vellykket. Hvis mødet har et fast emne eller omdrejningspunkt, ved deltagerne også, hvad de kan forvente, og hvad de bør være forberedt på inden mødets start. En god struktur indebærer blandt andet, at mødes altid starter og slutter til tiden, så tiden ikke pludselig løber fra jer. Hvis man fra start har aftalt, hvor længe mødet skal vare, er alle for det meste også mere effektiv under mødet, da alle ved, at mødet vil slutte inden for en relativt kort periode. Derudover er det en god idé at afsætte tid til hvert punkt på dagsordenen, så ét punkt ikke kommer til at stjæle al opmærksomheden, mens andre nedprioriteres. Vær desuden åben over for idéer og indspark fra deltagerne, men diskuter kun dem, som er relevante for netop det, mødet skal handle om. Andre idéer bør gemmes og tages frem igen til et senere møde, hvor de er mere relevante.

Sørg for gode omgivelser

Omgivelserne under mødet har naturligvis også betydning for, hvor vellykket mødet forløber. Hvis deltagerne ikke sidder godt, kan det skabe uro i forsamlingen, og koncentrationen kan hurtigt blive tabt. Det er derfor vigtigt, at du som virksomhedsejer sørger for gode møbler i mødelokalet, og hvis du mangler det, kan du med fordel besøge denne hjemmeside, som tilbyder et stort udvalg af konferencestole. Konferencestole er yderst velegnede til mødelokalet, idet de giver god komfort til deltagerne. Når møblerne er på plads, er det også værd at tænke over, om der bør stilles vand og/eller mad til rådighed for deltagerne under mødet. Dette kommer naturligvis meget an på, hvor længe mødet er sat til at vare. Dog er det altid en god idé med kaffe og frugt i mødelokalet, og hvis I har planer om et længere møde, er det også en fordel med nogle snacks til medarbejderne i tilfælde af, at den lille sult melder sig. Der er nemlig ikke noget, som kan påvirke koncentrationen mere end sult eller kaffetrang.

No Comments

Post A Comment