Blive en bæredygtig virksomhed – Spar penge og skån miljøet - CKO
15641
post-template-default,single,single-post,postid-15641,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Blive en bæredygtig virksomhed – Spar penge og skån miljøet

Blive en bæredygtig virksomhed – Spar penge og skån miljøet

Mange virksomhedsejere tror fejlagtigt, at bæredygtighed kun er baseret på moralske værdier. Ifølge denne tankegang, så er der ingen økonomisk gevinst at hente ved bæredygtighed.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Dette er ifølge rapporten ”doing great by doing good” noget vås. Denne rapport, der blandt andet er bygget på en undersøgelse fra Nykredit, påviser, at de bæredygtige virksomheder klarer sig bedst. Ifølge denne rapport har virksomheder med den højeste score på MSCI-bæredygtighedsindekset en dobbelt så stor gevinst på sine investeringer sammenlignet med virksomheder, der scorer lavest på dette indeks. Overordnet set har virksomheder, med et stort fokus bæredygtighed, mindre risikofyldte aktier, bedre tal på bundlinjen, og de giver større afkast. Der er flere årsager til dette. Først og fremmest er den gennemsnitlige forbruger blevet mere miljøbevidst. Derfor er de oftest mere villige til at bruge deres penge hos bæredygtige virksomheder. Herudover er det ikke dyrere at være bæredygtig. Oftest er det billigere at være bæredygtig. Pointen i bæredygtighed er, at vi skal bruge færre ressourcer, hvilket er billigere. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan din virksomhed bliver bæredygtig, så har vi lavet en kort artikel, der hjælper dig med at opnå dette.

Spar på strømmen

Mange virksomheder tænker ikke dybere over deres strømforbrug. Men der er faktisk mange penge at spare ved at reducerer sit strømforbrug. At blive mere miljøvenlig behøver ikke være en stor omvæltning. Mind alle medarbejderne om, at de skal slukke deres arbejdscomputer, inden de går hjem. Prøv desuden at slukke alle kontakterne, så elektronikken ikke bruger strøm på standby.

Reducer kontoraffald og få bedre indkøbsvaner

Mange virksomheder spilder en del flere ressourcer, end de regner med. Først og fremmest bruger mange virksomheder meget mere papir end nødvendigt. Mange udskrifter kan sagtens stå på dobbeltsidet papir. Herudover er det også vigtigt at undersøge, om nogle af jeres papiropgaver kan udføres digitalt. Det er oftest både nemmere, billigere og hurtigere at flytte papiropgaver over til det digitale. Selv helt små ting såsom kuglepinde kan rent faktisk genfyldes, hvilket både er billigere og mindre skadeligt for miljøet. Som virksomhed kan I også være med til at støtte den grønne omstilling ved at få nogle bedre indkøbsvaner. I kan blandt andet købe vandflasker, der er lavet af genbrugsplastic. Når I køber papir, kan I købe genbrugspapir.

Hav grundlæggende køkkenfaciliteter

I behøver ikke at have et stort og flot køkken for at være bæredygtige. Ved at have nogle simple køkkenfaciliteter såsom tallerkner, bestik og en mikroovn, så er medarbejderne mere tilbøjelige til at tage deres egen mad med. Dette er oftest mere bæredygtigt end take-away mad, der er indpakket i plastik og papir.

Køb brugte møbler og andre genbrugsvarer

Hvis din virksomhed trænger til nye møbler, så kan du købe disse brugt. Oftest er brugte møbleri næsten lige så god stand som nye møbler, og de koster meget mindre end nye møbler. Ved at købe brugte møbler kan du derfor både spare penge, og du kan skåne miljøet. Du kan også købe brugte computere, elektronik og inventar. Hvad end du køber brugte møbler, brugte computere eller andet brugt, så er du næsten altid sikker på, at det er billigt og skånsomt for miljøet.

No Comments

Post A Comment