Arbejdsgiver, lyt nu: indfør træning og få raske medarbejdere - CKO
15650
post-template-default,single,single-post,postid-15650,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Arbejdsgiver, lyt nu: indfør træning og få raske medarbejdere

Arbejdsgiver, lyt nu: indfør træning og få raske medarbejdere

Hvor meget sygefravær er der på din arbejdsplads? Som arbejdsgiver er det naturligvis det mest optimale at få et så lavt sygefravær som muligt.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan dog være vanskeligt at knække koden til, hvordan man netop kan få sygefraværet til at falde; både langtids- og korttidssygefraværet. Træning i arbejdstiden kan, ifølge dansk forskning, få korttidssygefraværet til at falde med hele 56%, mens det kan få produktiviteten til at stige med 10%. Dette gælder vel at mærke kun, hvis medarbejderne bruger én time af arbejdstiden om ugen på at træne. Så måske er træning i arbejdstiden værd at indføre, hvis du vil have en bedre forretning samt et bedre arbejdsmiljø for dine medarbejdere.

Lad en instruktør hjælpe

Hvis du vil indføre træning i arbejdstiden på din arbejdsplads, kan det være en rigtig god ide at få hjælp til det. Du kan eksempelvis hyre en instruktør, der kan komme at lave noget fællestræning for dine medarbejdere en gang om ugen. En instruktør har stor viden om, hvilke øvelser der er gode at lave, og hvilke øvelser der kan laves uden for mange redskaber eller begrænset plads. Hvis du hyrer en instruktør til at stå for træningen, behøver du ikke selv både at være leder og instruktør for dine medarbejdere, og dette kan der være store fordele ved. Du behøver heller ikke selv at være i form, ligesom dine medarbejdere ikke behøver det. En instruktør kan sammensætte et program, der kan bruges af personer på forskellige træningsniveauer – og en instruktør kan ligeledes sørge for at gøre træningen sjov for alle.

Det behøver ikke at være kompliceret

At indføre træning på arbejdspladsen er ikke en raketvidenskab – det behøver det i hvert fald ikke at være. Alle former for træning kan bruges på arbejdspladsen alt efter, hvor mange ressourcer der er at gøre godt med. Der kan altså indføres muskeltræning såvel som konditionstræning eller helt andre former for træning. Dette hænger også i høj grad sammen med, hvad medarbejderne ønsker. Du kan derfor også med fordel inddrage dine medarbejdere i det hele for at få svar på, hvordan de ønsker at træne i arbejdstiden; det er trods alt dine medarbejdere, der skal have glæde af træningen. Jo gladere dine medarbejdere bliver for træningen, des mere positivt vil det højst sandsynligt se ud på bundlinjen, så det gælder om, at du skal finde ud af, hvad dine medarbejdere får glæde af – for netop selv at kunne høste fordelene ved træning i arbejdstiden.

Brug de redskaber, I har

En af de fordele, der er, hvis du hyrer en instruktør til at stå for træningen, er, at en instruktør ofte kan få meget ud af meget få redskaber. Du behøver altså ikke nødvendigvis at investere i en masse redskaber i starten. Dette kan du dog med fordel gøre, når du får øjnene op for, at træning i arbejdstiden faktisk har en fordelagtig effekt på din forretning og på dine medarbejderes produktivitet og sygefravær. Når du finder ud af, at du vil fortsætte med træningen, kan du med fordel investere lidt mere i det. Du kan eksempelvis investere i træningsmaskiner, som medarbejderne kan bruge. Således kan du også lave en træningsordning med medarbejderne, der har lyst til at træne uden for arbejdstiden. Eksempelvis kan du stille nogle løbebånd til rådighed for medarbejderne. Du kan finde mange forskellige løbebånd, der kan forskellige ting. Du kan finde en løbebåndtest her. Denne løbebåndtest giver dig nogle forslag til, hvilke løbebånd, der er gode at investere i.

No Comments

Post A Comment