22 jun Japanske kokkeknive af damaskusstål
Japanske kokkeknive har en lang tradition bag sig, og er velkendte redskaber indenfor madlavning. Japanske kokkeknive er fremstillet af damaskus stål, der er foldet mange gange, for at lave den perfekte kokkekniv. Foldningerne af damaskusstålet gør kokkekniven mere skarp, og giver den styrken og fleksibiliteten til at blive brugt dagligt.
Der findes en skala der er baseret på hårdhed i et knivblad. Nogen af de bedste japanske kokkeknive har en hårdhed på 60-62 HRC på Rockwell-skalaen. Det er et udtryk for en massiv hårdhed og en høj kvalitet, der giver kniven en utrolig styrke og skarphed over lang tid. Det anbefales dog altid at have en slibesten liggende, som man kan slibe bladet på kniven med, så den opretholder sin skarpe facon. De japanske kokkeknive udført i Damaskusstål fra GourmetTing kræver et minimum af vedligeholdelse, fordi de kan holde sig meget skarpe over lang tid.
Med en japansk kokkekniv med et skarpt blad, er det slut med moste tomater i salaten, fordi bladet på kniven ikke er skarp nok. Du får en af de bedste kokkeknive på markedet ved at bruge Damaskusstål, som er foldet mellem 67 og 110 gange. De japanske kokkeknive er ikke blot et fremragende redskab til madlavningen, men har også et rigtig smukt ydre. Æstetikken er i top, når du får fingrene i en professionel gourmet kniv. Der findes både grøntsagsknive, kødknive og brødknive.
No Comments